pregnancy-down1

Meest gestelde vragen

Met praktische oefeningen ontspannen je bevalling tegemoet gaan.

Meest gestelde vragen

1Hoe lang duurt een cursus
Je neemt een reeks lessen af, vanaf wanneer jij wilt starten tot twee weken voor je uitgerekende datum. Je neemt hierbij minimaal de basiscursus af. Aansluitend is het mogelijk om extra lessen bij te boeken voor €25,- per les.
2Hoe meld ik me aan?
Via het contactformulier is het mogelijk je aan te melden voor de cursus of mail naar info@karanjer.nl.
3Waar worden de cursussen gegeven?
Mijn groepslessen geef ik in het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof. Deze ligt in de wijk Ommoord. De Romeynshof is goed te bereiken met het OV (lijnbus 35 en/of metrolijn A Binnenhof). In de buurt van de locatie is het vrij parkeren. LCC Romeynshof | Rotterdam.nl Stresemannplaats 8 3068 JL Rotterdam Daarnaast heb ik een ruimte in Kralingen en is het mogelijk de cursus aan huis te krijgen.
4Welke zwangerschapscursussen worden vergoed?
Je kan bij sommige zorgverzekeraars een zwangerschapscursus (voor een deel) vergoed krijgen vanuit aanvullende pakketten. Je krijgt dan meestal een vast bedrag per zwangerschap of per kalenderjaar. Ben je aanvullend verzekerd? Kijk dan in jouw pakket of je een vergoeding voor een zwangerschapscursus kan krijgen.
5Kan ik de cursus ook uitbreiden?
Ja dat is mogelijk. Naast de acht lessen geven geef ik ook een cursus voor jou en je partner.
6Vanaf wanneer kan ik deelnemen aan de cursus?
Wanneer jij er klaar voor bent. Vaak beginnen vrouwen na 20 weken zwangerschap met een cursus. En stoppen twee weken voor de uitgerekende datum. Mijn lessen zijn geschikt om tot aan 42 weken zwangerschap deel te nemen.
7Is de cursus zweverig?
Zelf vind ik de cursus die ik aanbied niet zweverig, maar je komt er op één manier achter of jij dit vindt.
8Is de les goed te doen bij bekken klachten?
Ja ook met lichamelijke klachten is het mogelijk om mee te doen. We bespreken samen wat wel kan.
9Wat kunnen mijn partner en ik verwachten van de partnerlessen?
Met de partner is het een moment om te oefenen met houdingen waar je partner jou mee kan ondersteunen. Maar ook vertel ik meer over het verloop bij een thuis- of een ziekenhuisbevalling. Protocollen waar jullie tegenaan kunnen lopen en de soorten pijnstillers die mogelijk zijn.
10Als mijn partner en ik tijdens de workshop kiezen om toch het bevalplan te bespreken, is hier dan ruimte voor?
Tijdens de workshop is dit altijd bespreekbaar als de tijd het toelaat. De extra tijd wordt per uur doorberekend. Het uurtarief bedraagt €55,-.